Кирил Асен

СМЯХ: ПП се оправдаха за лобистките $100 000 от нашия джоб – били за доброто на България…

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Продължаваме промяната“ наеха американски лобисти срещу 100 000 долара от държавната субсидия, които да ни представят в добра светлина оттатък океана?!

 

„В края на миналата година ПП „Продължаваме промяната“ сключи договор с една от най-авторитетните лобистки фирми в САЩ, съобщиха ПП-тата на страницата си във фейсбук едва тази сутрин, след като вчера бяха хванати по бели гащи да харчат държавната субсидия, събрана от нашите данъци, за лобизъм в САЩ.

„Целта на това сътрудничество е да представи положителните страни на България пред политическия елит на Съединените Американски Щати“, посочват от пишман политиците от ПП.

„Продължаваме промяната“ сключи този договор абсолютно прозрачно спазвайки всички законови рамки в България и САЩ. Увеличаване на инвестициите в България, укрепване на добрите отношения на държавно и партийно ниво са важна стъпка за промотиране на българските приоритети във Вашингтон“, обясняват жълтопаветниците мотива си за наемането на лобисти.

Ден по-рано Bird.bg пръв съобщи новината, като уточни, че договорът между ПП и американските лобисти от фирмата „Manatos & Manatos“ (М&М) е сключен в последните дни на декември 2023 г. за сумата от 100 000 долара. От тях половината вече били платени, а втората част ще бъде преведена на 1 февруари.

Според публикацията в сайта на Атанас Чобанов партньор на ПП, нает да лобира, е американската фирма, която през 2017 година е лобирала за „банката на Путин“ – VTB.

„Нейните собственици са финансирали кампанията на сенатора Менендез, който беше хванат с кюлчета и обвинен в корупция“, твърди още в публикацията си Чобанов, който публикува и скрийншот документа и регистрацията на страницата на департамента по правосъдие на договора за лобизъм с американската фирма.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар