Лена Бориславова

Смях! Промяната гласи Лена Общата за министър

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Големият въпрос е не дали ще направят правителство. А как ще подходят в правенето на правителство. Дали ще извадят лица, които са техните кандидати за министри. Дали ще бъдат различни от тези, които видяхме.

Това заяви Мирослав Севлиевски, бивш енергиен министър в предаването “Здравей, България” по Нова телевизия.

 

Акад. Денков беше звездата на предишния кабинет. Лена Бориславова е звездата на партията и предстои да видим дали ще я направят министър. “Промяната” трябва да покаже, че и те се променят. Видели са кой става и кой не, видели са темите, които стават или не и трябва да го докажат. Ако искат да покажат, че са А отбора. Те трябва да извадят такива хора, посочи Севливски.

Ако президентът Радев вървеше към реализиране на третия мандат, нямаше да бави толкова връчването на втория. Това коментира политологът Стойчо Стойчев.

Според мен най-добрият вариант за третия мандат е “Демократична България”. Те поемат ангажимент да спазват по-твърда програма, която да събере подкрепа от двете най-големи партии, добави още той.

„ДБ, сравнена с партията на Стефан Янев, е много повече реална партия, с устойчива история и поема ангажимент да следва принципна програма”, допълни той.

Стойчев заяви, че е получил информация, че датата на предсрочните парламентарни избори е или на 12, или на 19 март.

Стойчев заяви, че от „Продължаваме Промяната” трябва да демонстрират саморефлексия, с която да покажат, че има политическо съзряване.

„Ключовият играч е президентът Радев, който командва цялата конституционна процедура. Въпросът е накъде я води – към реализация на мандат в рамките на това Народно събрание или към избори. Това се видя с отлагането на връчването на втория мандат. Ако той вървеше към реализация на третия мандат, нямаше защо да се бави с втората папка”, посочи политологът.

 

 

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар