Промяната

Смях! Разцепление в групата на „Промяната“. Само 22-ма са подкрепили декларацията, изготвена от Петков/Василев за кабинет с втория мандат

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Разцепление в групата на „Промяната“. Само 22-ма са подкрепили декларацията, изготвена от Петков/Василев за кабинет с втория мандат, стана ясно днес.

Очаквано декларацията на „Продължаваме промяната“ с управленски приоритети и подкрепа за съставяне на кабинет с втория мандат не получи подкрепа.

Фиаското настъпи, когато нито един депутат не пожела да вземе отношение по текста, дори и от групата на вносителите, въпреки че председателстващият Росен Желязков на няколко пъти ги подкани.

Голямата изненада дойде след като стана ясно, че от 53-мата депутати  на „Продължаваме промяната“, само 22 са се подписали под декларацията при внасянето ѝ.
Дори самият Бойко Рашков не е сложил своя подпис!
„За“ бяха само част от депутатите на ПП и ДБ, като 10 от общо 73 народни представители от двете групи отсъстваха и не гласуваха, а само 63 подкрепиха декларацията.
Това е знак за видимо разцепление сред депутите на „Промяната“, признаци за което се забелязват в последните 6 месеца.

Озадачен съм. Какво правим днес на това заседание? Вкарали сме точка с нещо, което сме нарекли декларация, но то е полууправленска програма, която обхваща половината сектори, а другата половина, няма значение. Не всички депутати от ПП дори са я подкрепили. Изчитат се някакви мотиви, след това тези, които я предлагат тази декларация, дори не започват да я дебатират. Дебатът започна, когато е отхвърлена. 10-15 души от партиите, които я подкрепят, дори не я подкрепиха тази декларация“, отбеляза на трибуната Тома Биков.

От 53 човека на ПП, едва 22 подписа! Господин Рашков, например, не го е подкрепил не се е подписал. От 53 от ПП, едва 49 подкрепиха. Когато излизаш с амбиция да работиш за държава, да я управляваш, поне си гарантирай дисциплина в партията“, допълни го Георг Героргиев.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар