Смях! Украйна се готви за война: Вкара в армията стотици хиляди жени

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украйна се готви за война с Русия – в бившата съветска република влезе заповед на министерство на отбраната, според която стотици хиляди жени ще бъдат заведени на военен отчет, съобщава Фокус.

С документът е одобрен списък на отраслите и професиите, за които работещите жени трябва да бъдат заведени на военен отчет. Списъкът съдържа 35 професионални направления, включващи десетки отделни специалности.

Роман Горбач, ръководител на отдела за личния състав на щаба на сухопътните войски на украинските въоръжени сили, обяви, че жените, задължени на военна служба, трябва да се регистрират до края на 2022 г., че те няма да бъдат призовавани без тяхното съгласие, но няма да бъдат назначавани без военна регистрация.

Появи се твърдение на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, че дори бременните жени и жените с малки деца също ще бъдат записани на военен отчет.

Веднага след това се появиха предупреждения за протести срещу заповедта. На сайта на президента на Украйна Владимир Зеленски се появи петиция с искане да се отмени заповедта на Министерството на отбраната.

По-късно председателят на комисията на Радата по отбрана, сигурност и разузнаване Александър Завитневич заяви, че Министерството на отбраната ще намали списъка на професиите, чиито представители трябва да се регистрират на военен отчет.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар