Смях! 127 500 души от „Възраждане” не дойдоха на протест. Копейкин участва online

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С дежурните революционни песни, с масирано полицейско присъствие, с водно оръдие (в периферията) и без лидера, започна протестът на „Възраждане“ срещу зелените сертификати, свикан днес пред парламента. Въпросното мероприятие бе обявено от председателя на партията Костадин Костадинов като революция, като бе дадена заявка, че народът, или поне 127 500 души, колкото са избирателите на партията, ще влязат в сградата на законодателния орган и ще завземат властта.

Към 12 ч при „опашката на Коня“ се бяха събрали около стотина щурмуваци, в голямата си част извозени с бели малки автобуси. Любопитното бе, че противниците на зеления сертификат се возеха с… маски. Но маските и задръжките паднаха вече навън. Постепенно демонстрантите станаха няколкостотин, но по оценки на полицаи доста под 1000.

Полицията пък бе в бойна готовност от ранни зори. Още преди да започне заседанието в 9 ч, в подлеза на Ректората десетки полицаи пиеха кафе, а сградата на НС беше превантивно опасана с лека ограда. Или в реззюме, към 12 ч, за когато беше обявен стартът на революцията, униформените бяха повече от представителите на пряката демокрация – както ги определи неотдавна Костадинов, противопоставяйки ги на представителната демокрация, която олицетворява Народното събрание.

Както е известно, самият лидер бе поставен в изолация след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, на което присъства и болният от COVID-19 председател на парламента Никола Минчев. Вчера той обяви, че ще спази предписанията на РЗИ и ще остане у дома. Но пък щурмоваците бяха донесли голям телевизор – в очакване той да се включи онлайн.

 

А междувременно вътре в парламента депутатите на „Възраждане“ всячески се опитваха да протакат заседанието – я с искания за почивки, я с пламенни речи, за да могат да се съберат отпред обещаните от партийния лидер поне 127 500.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар