Снежна блокада!Километрична опашка към Гърция, катастрофи затвориха магистрали

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Около 25 автомобила са катастрофирали на магистрала „Тракия“ в района на Карнобат. Всички екипи са на мястото на верижната катастрофа на магистралата край Карнобат, съобщиха за Фокус от ОДМВР – Бургас. Екипите са с високо проходима техника и гледат да изтеглят първо жените и децата от колите, защото има много сняг и лед. Не е ясен броят на пострадалите, една част се изтеглят към Ямбол, друга към Бургас.

Към момента няма постъпили пострадали хора в УМБАЛ – Бургас. Всички лекарски екипи са в очакване на пострадали от катастрофата. 

Колона от автомобили с дължина от около 2 км се е образувала на Главен път Е-79 след Благоевград, в посока Симитли, предаде Фокус.

Възстановен е за движение участъкът между Ветрино и село Неофит Рилски на магистрала „Хемус“, в платното в посока Варна. Той беше затварен за около 3 часа заради тежка верижна катастрофа с 8 автомобила. Няма данни за сериозно пострадали хора. Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

Затворен за движение е участъкът Карнобат-Бургас на магистрала „Тракия“. Причина са сериозни снегонавявания и заледяване на пътната настилка. Обходът е през Карнобат- Айтос-Ветрен-Бургас.

Ограничено и движението в посока Бургас от пътен възел Зимница, поради лоши метеорологична обстановка. Обходният маршрут е Зимница-Петолъчката-Карнобат-Айтос, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона през Ришкия проход и над 10 тона през Айтоски проход.

Към затруднените за движение участъци за оказване на помощ на затиснатите в снежния капан са насочени сили и техника на „Жандармерия“ и пожарната.

Ограничава се движението по път II-71 Добрич-Албена, съобщава на сайта си Агенция „Пътна инфраструктура“. Пътят се затваря за снегопочистване. Водачите могат да ползват обходен маршрут през Сенокос и Балчик.

Пътната обстановка в Добричко е усложнена. Пътува се при тежки зимни условия. Заради силния до 15 м/с вятър има снегонавявания и трудно се почистват настилките, уведомиха от Областния съвет за сигурност.

Пътят Шумен – Разград е затворен за МПС над 3,5 тона – съобщи дежурният в Областно пътно управление. Причината е в навявания и слаба видимост на територията на Шуменска област – уточни той. Между 17,30 и 19,00 ч. пътят е бил затворен за всякакви превозни средства, но по-късно частично е отворен за леки автомобили.14-тонен ТИР е закъсал на шосето за Попово в района на „Пчелина“, останал е в канавка и не затруднява движението.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар