Снимка на калъфчета за iPhone 16 потвърждава очакваната промяна в дизайна на камерата

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вече сме виждали изображения, които твърдят, че представят дизайна на iPhone 16 и iPhone 16 Plus, а сега имаме снимка на предполагаем калъф за тези модели, която потвърждава слуховете. По всичко личи, че Apple ще промени организацията на двойната основна камера при двата си по-достъпни модела.

Докато при предходните поколения обективите на двойната камера бяха разположени по диагонал в квадратна плочка, сега изглежда Apple ще ги подреди един под друг в овален остров. 

iPhone-16-Camera-Lozenge-2-Perspective

Промяната не е просто козметична прищявка, а по-скоро начин базовите модели на iPhone 16 да започнат да поддържат запис на пространствено видео за Apple Vision Pro. В момента функцията се поддържа от iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, но не и от iPhone 15 и iPhone 15 Plus. 

iPhone 16

Може би дори по-важната промяна, която очакваме и която кейсовете потвърждават, е добавянето на капацитивен Capture Button – чувствителна на натиск зона върху дясната страна на телефоните, която ще служи като бутон за правене на снимки. Изрязаната част за този бутон се вижда на снимката отгоре. 

iPhone-16-Camera-Lozenge-2-Colors

Очакваме премиерата на серията iPhone 16 през септември, а още през юни ще научим за много от софтуерните промени, които те ще предложат. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар