Снимките, които публикува „Афера“, съсипаха Боко.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимките са нещото, което съсипа Борисов.

Показателно е, че дори не се налага да обяснявам кои снимки. /бел. на АФЕРА: скандалните снимки на Бойко Борисов, които публикува АФЕРА/

Една картина струва повече от хиляда думи.

Eто още една:

СНИМКИТЕ, КОИТО ПУБЛИКУВА „АФЕРА“, СЪСИПАХА БОРИСОВ. СЕГА Е МОМЕНТА С НАЙ-ГОЛЯМА ПОЛЗА ОТ УДАР ПО БОРИСОВ

Става дума за броя търсения за Борисов в google за последните 5 години (в България). И пикът в търсенията след публикуването на снимките е експлозивен – в пъти по-голям от всичките записи в които се е изявявал през годините.

(Има подобни инструменти за проверка на данните в twitter и facebook – тенденциите там са подобни и недобри за Борисов, но не са толкова удобни за предоставяне на изчистени графики)

И това хич не е хубаво за многообичния ни премиер, който наистина напоследък се държи като едно голямо сърдито бебе (по думите на безгръбначният Харалан Александров).

Пиковете в търсенето съвпадат със скандалите в които премиерът е участвал. Примерно:

– февруари 2016-та – смс-ите с Лозан Панов и води до спад в рейтинга на Борисов.

– ноември 2016-та – записът на двете каки (не му се отразява много, но все пак има спад)

– ноември 2018 – не съвпада толкова със скандал, колкото с интервюто при Слави, но все пак води до спад в доверието в Борисов.

– май 2019 – стана ясно, че Борисов си има вила в Барселона (пак съвсем лек спад)

– началото на 2020-та – е, тук е трудно да се изброят скандалите. Графиката прилича на кардиограма на човек с аритмия.

Възможно е да си играя още, но личният ми извод е, че има релация между търсенията в google и рейтингът на Борисов (и логично винаги се засилва след скандал). Релацията не е абсолютна, разбира се – примерно с раждането на внука му пак имаше леко покачване.

Все още нямаме проучване, в което данните да са събирани след записите и снимките – моите подозрения са, че ще се отразят, както нито един скандал преди това.

За сравнение – кумулативни данни от търсения на Горанов’ и ‘Дончев’ за последните 12 месеца – съответно най-мразеният и най-одобряваният от министрите в Борисов-3:

СНИМКИТЕ, КОИТО ПУБЛИКУВА „АФЕРА“, СЪСИПАХА БОРИСОВ. СЕГА Е МОМЕНТА С НАЙ-ГОЛЯМА ПОЛЗА ОТ УДАР ПО БОРИСОВ

При Горанов имаме пикове при скандалите в които участва (доста са), докато при Дончев графиката е по-равна и без големи пикове. И търсенията за ‘Горанов’ са два пъти повече.

Борисов, разбира се усети, че снимките (не толкова записите, а снимките) ще му се отразят зле – тоя човек колкото и да е прост има свръхсетивен усет кога ‘народа’ (каквото и да значи това) го харесва и кога не – и организира една извънредна конференцийка (която не мина добре – беше объркан , изпусна се и призна автентичността на СМСите с Божков и записите). Ако се съди по търсенията в гугъл – изобщо не му помогна.

Темата може да се развива и да се задълбава в детайлите, но тенденцията е ясна, лоша за Борисов  и лесна за проверка от всеки.

Малко пояснения – докато търсех данни, гледах да се съобразявам главно с проучванията изнесени от Алфа Рисърч – от както следя рейтинговите проучвания те най-много се доближават до резултатите от изборите. Доста от другите проучвания ми изглеждат поръчкови – но неодобрението към Борисов вече трудно може да се скрие.

Не знам как това ще се отрази на изборни резултати – ГЕРБ станаха сръчни във фалшификациите. В големите градове вероятно загубите за ГЕРБ ще са драстични (там фалшификациите са по-трудни) – при последните местни избори почти изгубиха София и почти нямат районни кметове. Сега ще е по-зле (но за съжаление за сега не се надявам на големи протести, които да го разкарат.)

За по-забавно пращам това и до ‘най-богатите’ българи според данните излезли през 2019-та. Така или иначе ГЕРБ разчита на договорки със ‘олигарси’ – та, ако въпросните типове са чели Макиавели достатъчно, трябва да се усетят, че моментът в който ще имат най-голяма полза от удар по Борисов е близо (или може би минал??). Интересно ми е дали са достатъчно смели.

Всеки който иска може да копира, препечатва, сглобява , размества и каквото там реши всякакви части от текста горе (графиките така или иначе не са точно мои) – за мен е по-важно Борисов да се разкара.

Вече грам не му вярвам , няма повече да гласувам за него и смятам, че вредите, които причинява вече далеч надхвърлят ползите от съществуването му.

Иначе казано вече буквално ми се повръща като го мерна по телевизора.

Колкото до Борисов – признавам и че изпитвам леко съжаление към тоя тип. Губи вече почва под краката си, добър тактик е, ама лош стратег. Няма много ходове с които да подобри положението си. Евентуално разкарване на Горанов би помогнало, но може би е закъсняло.

Славослав Библиолчев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар