Снимките от Google Photos вече могат лесно да бъдат прехвърлени директно в iCloud Photos

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като Apple добави Google Photos поддръжка към iCloud при трансфер на снимки и видеа през 2021 г., ето че сега от Google ще върнат жеста, макар и с доста осезаемо закъснение, правейки трансфера на нашите дигитални спомени по-безпроблемен от всякога.

Смяната на телефон понякога означава и смяната на цялата екосистема с друга, а премианаването от Android към iOS не винаги е особено гладък процес.

Ето че партньорството между Google и Apple ще премахне още някои от препъникамъчетата при този процес, като бъде добавена поддръжка на iCloud при трансфера на снимки и видеа от Google Photos, съобщават от 9to5mac. По този начин, само с няколко клика и известно време за трансфер, разбира се, ще можем да прехвърлим цялата си любима библиотека от дигитални спомени към облака на Apple.

Новата услуга ще бъде предлагана в над 240 държави и региони по света, като има някои ключови уточнения – трансферът от Google Photos към iCloud няма да изтрие вашата библиотека в услугата на Google; няма нужда да сваляте всичките си снимки и видеа на вашите устройства, процесът е абсолютно автоматизиран; услугата не е налична за детски Apple акаунти или такива, които вие менажирате, но не сте действащ титуляр.

Детайлна информация за целия процес може да намерите в помощните материали на Apple и Google, които вече са налични.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар