Сняг и минусови температури посрещнаха шофьорите на Шипка

Сняг и минусови температури посрещнаха шофьорите на Шипка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снеговалеж и температури от минус три градуса посрещнаха тази сутрин шофьорите на прохода “Шипка”, съобщиха от Областното пътно управление в Стара Загора пред БТА. 

Видимостта обаче е добра, а пътната настилка се почиства от една машина. На другия старопланински проход в област Стара Загора – Хаинбоаз, също вали, но мокър сняг, тъй като температурата там сутринта бе по-висока – плюс пет градуса.

В цялата територия, обслужвана от ОУП-Стара Загора, видимостта е добра и няма въведени допълнителни ограничения.

От Главна дирекция “Гранична полиция” пък съобщиха, че от 9 до 19 часа днес до 27 март включително ще бъде преустановено преминаването на товарни моторни превозни средства над 3,5 тона през граничния контролно-пропускателен пунктДуранкулак” на вход и на изход от страната. Причината е извършване на строително-ремонтни дейности по международен път I-9 на територията на Румъния в непосредствена близост до граничния пункт.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове “Видин”, “Кардам” и “Оряхово” на изход за товарни автомобили. 

На границата с Турция движението е интензивно на ГКПП “Капитан Андреево” и ГКПП “Лесово” на изход за товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове “Маказа”, “Златоград” и “Ивайловград” могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия. Строително-монтажни дейности на ГКПП “Калотина” налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, предупредиха от “Гранична полиция”.

На границата с Република Северна Македония движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Хладно в началото на седмицата, летни температури до 30 градуса през уикенда

От МВР съобщиха, че за последното денонощие двама души са загинали, а 23-ма са ранени при катастрофи в страната. Тежките пътни инциденти са 19.

В София са станали 14 леки и три тежки катастрофи. Загинал е един човек, ранени са трима.

От началото на март при 381 тежки пътни произшествия са загинали 22-ма души и са ранени 483. От началото на 2024 г. 80 души са загинали и 1645 са ранени при 1331 пътнотранспортни произшествия. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 24 жертви на пътя по-малко.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар