Созопол зазкъса за спасители – Туризъм

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Созопол зазкъса за спасители

Министерство на туризма

Мобилна група на Министерството на туризма провери днес морски плаж “Созопол-централен” в присъствието на министър Николина Ангелкова. “На този морски плаж трябваше да има два спасителни поста с по двама спасители още от 1-ви юни. Инспекцията ни показа, че спасителите са само двама и един от спасителните постове няма оборудване”, посочи министърът на туризма. “Това е нарушение на Наредбата за водоспасителната дейност и обезопасяването на водните площи и на концесионера e съставен протокол за установените неизпълнения”, каза още Николина Ангелкова. По думите й ако констатираното нарушение не бъде отстранено, ще бъде наложена и съответната неустойка.

От днешната проверка стана ясно още, че отделно от тези нарушения концесионерът на морски плаж “Созопол-централен” не е представил изискуемата по договор банкова гаранция, за което ще му бъде наложена неустойка по договора.

От туристическото министерство припомнят, че при установяване на неизпълнение на договорните задължения на концесионер или наемател на морски плаж, се съставя констативен протокол за неизпълнение и се изисква от същия да отстрани съответното неизпълнение. При повторно констатиране на нарушението от стопанина на морския плаж, той се санкционира, съгласно условията на сключения договор.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар