Сокола се скри в летния сарай и нареди журналистите да бъдат гонени – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Морската резиденция, известна като “сарая на Доган” на нос “Чукалята” в Росенец е барикадирана, а охранители прогонват цял ден журналисти и им забраняват да правят снимки на имението, установи проверка на Флагман.бг.

Днес интересът към палата на почетния лидер на ДПС, е засилен, след като стана ясно, че са издадени пет заповеди за премахване на незаконни сгради. Три от тях са на земя, която е публична държавна собственост.

Става въпрос за триетажна постройка, намираща се на самия бряг, двуетажна къща от лека конструкция, която е издигната на плажната ивица и малка сглобяема конструкция, използвана от пазачите на комплекса. 

Другите две заповеди са за сгради и съоръжения, намиращи се на земя, собственост на “Хермес Солар”. Една от тях е оранжерията, където Ахмед Доган сам се хварелеше пред една от телевизиите, че отглеждал рози и още една сграда, намираща се в частния парцел.

Заповедите са издадени на 20 август от зам.-кмета на Бургас по строителството Чанка Коралска, а на 1 септември, след спазването на всички процедури, са залепени по незаконните сгради. 

Репортер на Флагман.бг днес извърши проверка на място. Установихме, че имението е барикадирано от всички страни – за да не се обезпокояват обитателите му. Дори до храстите с рози зад които надничаше Доган и разговаряше с протестиращи, вече е вдигната метална ограда.

Охранителите са така инструктирани, че щом видят журналист, се залепят за него и го следват на всяка стъпка, предупреждавайки, че нямат право да снимат Сарая, а само незаконните постройки за които са дошли. Екип на национална телевизия, който е отишъл по-рано днес, е бил прогонен с мощна полицейска сирена.

“Има камери, които ни гледат. Ако ви допусна, ще имат проблем – може да ме уволнят”, споделя един от охранителите – мъж на около 60 години, който е с горнище, брандирано с името на частна охранителна фирма. Друг пък категорично забранява да се влиза с автомобил по общинския път – можело само пеш, но не и с кола. Единственият, който необезпокоявано влезе, около 15:30 часа, е известен строител от Бургас, придружаван от бизнес партньор.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар