Солунският кмет: Не съм предлагал смяна на името на летището – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кметът на Солун Янис Бутарис отрече да е предлагал да се обсъди възможността за промяна на името на летището на града, което се казва “Македония”. Информацията излезе тази сутрин, но се оказа невярна. “Погрешно бяха тълкувани моите изяви. Не съм предлагал и никога няма да предложа промяна на името на летището в Солун”, заяви той след остри реакции, предаде БГНЕС. Той изрази съжаление, като уточни, че е била извадена само част от изказванията, а не всички позиции от вчерашното общинско заседание.

“Не съм предлагал, не предлагам и няма да предложа промяна на името. Просто изразих загрижеността си. Онова, което казах и не го отричам е, че по отношение на този въпрос сме загубили 130-150 страни, колкото са държавите признали страната под името Македония. И ние, за съжаление, благодарение на гръцките власти през последните 25 години, също сме загубили”, каза Бутарис на извънредната пресконференция в Солун.

По отношение на телефонното интервю за сутрешното предаване на гръцката телевизия “Скай”, в която споменава името на известния гръцки баскетболист Никос Галис, като вариант за солунското летище, Бутарис казва, че е спал, когато са му се обадили. “Изведнъж сутринта ми се обаждат от “Скай”. Спах и се обърках. Никога не съм искал промяна на името Македония /за летището/. Относно Никос Галис една госпожа от “Скай”, не й помня името, ме попита какво име бих предложил и естествено отговорих – Никос Галис”, обяснява още Бутарис. По отношение за разговорите за името на страната /Република Македония/ солунският градоначалник каза, че трябва да се постигне договор приемлив и за двете страни.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар