Соня Колтуклиева: Бойко има прекрасни мускули, бих му ги галила всеки ден

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Каква очаквате да бъде 2021 година? Ще донесе ли нещо ново на политическата сцена?

По-драматична и по-сенчеста от 2020година. За жалост, хората ще обедняват, още фирми ще фалират, потреблението ще продължи да се свива, националният капитал ще се изнася в чужбина, сивата икономика ще се увеличава, чуждите инвестиции ще намаляват.

 

Тотално обърканата обществено-осигурителна система, която се превръща в социален тероризъм ще продължава да нанася поражения и да депресира народа. Не би ми се искало да е така – ей, Богу, не – но вече няма с какво да поддържам вродения си оптимизъм.

На политическата сцена ще се бият тъпани и ще се мятат гьобеци. Очакват ни със сигурност два важни избора – за президент за парламент. Възможно е ГЕРБ да реши да сложи в шейкъра и парламентарния вот и здраво да раздруса храбрия български народ. Харизмата на Бойко Борисов още е въздействаща върху електората, а на хоризонта няма солидна алтернатива на ГЕРБ, така че в интерес на управляващата партия е в един и същи ден да се изцедят максимално дивидентите от въздействието на Генерала върху масовия избирател.

Реална ли е цената, на която руснаците ни предлагат ядрените реактори?

Кой да ви каже?! До ден днешен пълна финансово-икономическа обосновка на Втора атомна няма. Чак когато HSBC покаже бизнес модела, ще може да се каже дали тази или онази цена е обоснована и дали проектът е банкируем, както се казва. Ако е надежден, в него ще влязат и други световни енергийни фирми, така че Белене ще се превърне в международен консорциум. Надявам се България да доминира в него.

Защитава ли Борисов националните интереси или само си мери мускулите с Путин?

Що за въпрос? Бойко със сигурност има по-здрави мускули от Путин, нима се съмнявате?! Генерала е по-красив и мъжествен от дребничкия екс-КГБ агент. Малката, но съществена разлика е, че Владимир Владимирович е управник на втората световна сила, а бат` Бойко е кмет на малка държавица, която за проклятие или благослов има кръстопътно местоположение. Никак не му е лесно на премиера на България да балансира между Русия и Америка, от една страна, и между Русия е Европейския съюз – от друга. Ама нали е спортист, успява да пробяга еднакво бързо разстоянието и към едните, и към другите.

Америка, която даде на света примера, че в 21 век държавите са корпорации, има свой бизнес-план за развитието на САЩ далеч напред, който не се променя съществена, независимо коя е новата администрация в Белия дом. Искам да видя нашия бизнес-план, който да дефинира какво сме: ЕТ ли сме, ЕООД или joint-venture между публичната власт и сивата икономика.

Има ли връзка между създаването на президентското АБВ и енергийната война, която се води на наша територия?

Война?! Твърде пресилено. Независимо колко амбициозен е нашият бабаитлък, това не ни прави военачалници, нито пък страната ни – бойно поле на междузвездни войни.
А какво, апропо, е „президентското АБВ” – буквар за начинаещи или убежище за маргинализирани оборотни политици и нискокаратни експерти?! Това е аморфен институционален проект, който се възползва от естествения респект и възможностите на президентската институция. Но той няма да се превърне в политически проект, няма шанс. Кой ще бъде догодина Георги Първанов?! Един отиващ си държавен глава с вярна ловна дружинка. Лицата от новините ще бъдат съвсем други и много по-актуални от него.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар