Сорос и ЕС ускоряват разчистването – махат част от ваксините за деца… Да мрем по-бързо!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Атаката на Сорос и ЕС срещу българското население ескалира.
Под натиск на Брюксел ще отпаднат част от ваксините, т.е. ще се направи така, че децата да са по-уязвими дори от стари вече преборени болести.

Медицински аргументи няма. Единственият аргумен е, че “това е мнението на Брюксел”.

Общопрактикуващи лекари вече възразиха срещу част от промените, свързани с отпадане на ваксини. Те одобриха единствено въвеждането на нови ваксини, както се предвижда на 12 годишна възраст.
Но основната цел не е това, а е да се свалят важните други ваксини, за да ни изтребят по-бързо.
Ето цялата новина за поредното попълзновение на Сорос:

Министерството на здравеопазването въвежда промени в имунизационния календар, съобщава zdrave.net. Те са заложени в Наредбата за имунизациите в България, които здравното министерство публикува за обществено обсъждане.
Предвижда се приемите на основната имунизация на пневмококова конюгирана ваксина при деца до 6-месечна възраст да се намалят от три на два. Освен това отпада проба Манту и реимунизацията срещу туберкулоза при деца на 11-годишна възраст и се въвежда реимунизация срещу коклюш при деца на 12-годишна възраст.
От здравното министерство твърдят, че промените са свързани с необходимостта от осъвременяване на националната имунизационна политика в съответствие с препоръки на Световната здравна организация и европейските имунизационни схеми
Въвежда се и разпоредба, която определя подлежащите на имунизации през даден отчетен период с цел правилно изчисляване на имунизационния обхват в страната. Предложен е нормативен ред за уведомяване от общопрактикуващите лекари на подлежащите на имунизации лица по начин, който може да се удостовери.
Ведомството мотивира промените и със зачестилите сигнали за насочване от общопрактикуващи лекари на деца, подлежащи на проба Манту и имунизация срещу туберкулоза към специализирани лечебни заведения.
Здравното министерство подчертава, че то осигурява безплатни ППД туберкулин и БЦЖ ваксина за децата, имунизирани от личните лекари, докато в специализираните лечебни заведения тези ваксини се заплащат. По тази причина се въвежда изискването общопрактикуващите лекари да осигуряват обучено медицинско лице за извършване на проба Манту и на имунизация/реимунизация срещу туберкулоза при липсата на професионална компетентност за провеждане от тях.
Целта на измененията в наредбата са да се осигури достъп до съвременна ваксинопрофилактика.
Реимунизациите при лица на и над 6 г. се извършват в рамките на календарната година на навършване на възрастта
От министерството уверяват, че промените в наредбата няма да доведат до нужда от допълнителни финансови средства. Очаква се промяната на Имунизационния календар, с въвеждането на реимунизация срещу коклюш на 12-годишна възраст да не окаже влияние върху бюджета на Министерството на здравеопазването, както и на бюджета на НЗОК. Финансовите средства ще са за сметка на намаляването на приемите на основната имунизация с пневмококова конюгирана ваксина от три на два приема и отпадането на проба Манту и реимунизация срещу туберкулоза при деца на 11-годишна възраст.
Общественото обсъждане ще се проведе в 14-дневен срок.
източник: https://speednewsbg.blogspot.com/2019/08/blog-post_77.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар