Сорос се изтеглял от Европа? Нищо подобно! Купи водещ полски вестник преди изборите

Сорос разкри, защо е разочарован от Източна и Централна Европа и се мести

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фондът на американския милиардер Джордж Сорос Open Society Foundations частично премести дейността си от Европа в страните от Глобалния юг. Това съобщава списание Foreign Policy.

Авторите на списанието подчертават, че решението е взето поради провала на проекта на Сорос за подкрепа на либералните сили в Централна и Източна Европа и бившия Съветски съюз.„Когато преди около 40 години започнах да се занимавам с това, което наричам политическа филантропия, идеята за отворени общества беше във възход. А сега отворените общества са в отбрана и диктатурите са във възход, трябва да призная, че ситуацията се обърна срещу мен“, цитира Foreign Policy думите на Сорос.


Подчертава се също, че инициатор на решението е синът на милиардера Алекс Сорос, който става наследник на неговата империя. Той е особено разочарован от примера на Унгария, където според него вместо демократизация на власт са дошли националистически популисти.

По-рано стана известно, че Сорос е предоставил рекордните 16 млн. долара на комитета за политически действия, свързан с лидера на демократичното мнозинство в Сената на САЩ Чък Шумър. Той и други американски бизнесмени, сред които председателят на Netflix Рийд Хейстингс, са дали общо около 37 млн. долара.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар