СОС: София е раздирана от гонки, полицията да си влезе в ролята – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

София е раздирана от гонки, полицията да си влезе в ролята и да излезе по улиците. Това поиска Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет, предава NOVA.

Вече 2 дни поред жителите на столичния район “Илинден” се събират на символичен протест на мястото, на което двама млади души изгубиха живота си. Техните искания – повече мерки на пътя. Инцидентът предизвика и свикването на извънредно заседание на Столичния общински съвет този петък, на заседанието е поканен и вътрешният министър.Георги Георгиев каза, че таблата за скорост засичали ужасяващи данни. Само за месец на бул. “Сливница” са засечени 13 000 нарушения на скоростта, като най-бързо преминалият автомобил се е движел със 148 км/ч.


Друг пример е Околовръстното, където за месец над 60 автомобила са засечени да се движат с над 200 км/ч. 

“Не може 15 патрулни автомобила да се грижат за реда при положение, че в София има 1 милион автомобили. За 70 000 коли трябва да следи една патрулка”, каза Георги Георгиев.
“От 7 юли миналата година досега при всякакви поводи обясняваме и искаме от МВР повече жива сила по улиците на София. От катастрофата на бул. “Черни връх” до днес нищо не се промени в отношението на МВР. В София има три камери за скорост. Как ще контролират скоростта, без да глобяват?”, попита общинарят.

По думите му не може навсякъде да се сложат гърбици, особено по трасетата на градския транспорт. Георгиев обясни, че от инцидента на бул. “Черни връх” до днес няма нито една нова стационарна камера в София.

“Подготвихме законопроект да дадем на Пътна полиция достъп до тези над 600 камери, които има общината, за да могат да глобяват през тях”, каза Георгиев.

Снимка/ pixabay

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар