Софийска военна прокуратура поема самоубийството на офицера от инцидента в Чешнегирово

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Военно-окръжна прокуратура-София ще продължи разследването по досъдебното производство, образувано от Военно-окръжна прокуратура-Сливен във връзка със смъртта на млад офицер, настъпила на 19 юли 2021 г. в района на сливенското село Мокрен, съобщиха от обвинението.

Предстои извършването на множество процесуални действия с оглед осигуряване на пълно, законосъобразно и ефективно разследване. Досъдебното производство е под специален надзор на Върховна касационна прокуратура и Военно-апелативна прокуратура.

Офицерът е бил участник във военно учение на полигона в Ново село, който се намира в близост до Мокрен. След занятията военният се е самоубил в стаята си. Според непотвърдена информация военният полицай е посегнал на живота си, защото е бил наказан заради инцидента с нахлуването на американски командоси в частен производствен цех в Чешнегирово на 11 май тази година.

Атаката в предприятието беше по погрешка, а работниците от цеха бяха подложени на нечуван стрес, след като нахлулите военни ги накараха да легнат на земята с насочени дула на оръжията.

За случката се разбра доста по-късно, а Министерство на отбраната и американската армия поднесе извиненията си на собственика на цеха и на потърпевшите му служители. 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар