София домакинства на най-големия форум за иновации и технологии в Югоизточна Европа – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 29 септември София ще бъде домакин на най-големия форум за иновации и технологии в Югоизточна Европа SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT. Над 20 лидери на български и световни технологични компании ще споделят своите прогнози за развитието на високотехнологичния бизнес по време на форума. Организатори на събитието са Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) и Българската стартъп асоциация (BESCO).

Конференцията се провежда под мотото “Югоизточна Европа – двигател на растежа”. Участниците ще обсъдят тенденциите и прогнозите за развитието на индустрията на бизнес услугите и сектора на технологиите в контекста на ESG принципите, Индустрия 5.0, кибер сигурността, AI инструментите и какво е мястото на човека в тях.Пред Радио София изпълнителният директор на Aibiest Наталия Георгиева обясни, че през последното десетилетие Югоизточна Европа се е утвърдила като регион, който доставя високотехнологични услуги на много високо ниво. Целта на сегментирането на региона е да се разшири обхвата на пазара, тъй като държавите, които предлагат тези продукти сами по себе си са малки като пазари, уточни тя.


Конференцията ще започне с доклад за развитието на високотехнологичната индустрия в Югоизточна Европа и потенциала на всеки един от пазарите, добави Георгиева.

“Ще си говорим и за това какви са предизвикателствата и възможностите към настоящия момент пред високотехнологичния бизнес и този на изнесените бизнес услуги. Какво трябва да направят компаниите, за да се адаптират към промените, които се случват, освен това да напредват и да продължават да растат”, каза Наталия Георгиева.

Тя добави, че основен фокус в програмата ще бъде темата за изкуствения интелект и влиянието му върху бизнеса и човека.

“Ще го застъпим по няколко линии. Едната е свързана с влиянието на изкуствения интелект върху операциите на компаниите. Другата линия, която ще застъпим е регулаторната линия на изкуствения интелект. Ще разгледаме и как изкуствения интелект би се отразил на хората – на служителите на компаниите, страхът, че той ще замести човека. Тук бих казала, че няма голяма причина за притеснение”, добави Наталия Георгиева.

По време на форума ще бъдат връчени и международните награди SEE ITS Awards, които са обособени в 10 категории. Срокът за участие е удължен до 12 септември.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар