София продава над 1400 общински жилища на техните наематели

София продава над 1400 общински жилища на техните наематели

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Над 1400 общински жилища в София ще бъдат продадени на настанените в тях по административен ред наематели, реши Столичният общински съвет. Цените ще бъдат актуализирани спрямо поскъпването на имотите в София, но ще запазят социалния си характер.

Против процедурата се обяви кметът на район Красно село Росина Станиславова. Причината – не е убедена, че семействата отговарят на условията да закупят жилищата.Недопустимо е да се продават общински жилища, категоричен е Димитър Антов – общински съветник от групата “Патриоти за София”.


“Искам да зная колко души чакат за настаняване в такива жилища и колко са щастливците. И по колко години чакат тези, които чакат. Оказва се, че тези, които са щастливи, и вече години ползват тази благина, ще се възползват от още една благина – да си купят жилището, а онези, които чакат, не получават нищо. Това не е солидарно към всички нуждаещи се”, аргументира се Антов.

Милко Младенов – кмет на район Люлин, посочи защо трябва да се продават общинските жилища.

“В район “Люлин” 99% от жилищата са на 40 и повече години, панелни. Те имат нужда от своите капиталови ремонти. СОС ще отдели ли за район “Люлин” около 6-7 милиона лева, за да бъдат покрити тези разходи”.

Против продажбата на общинските жилища в район Красно село е кметът на района Росина Станиславова. Аргументите ѝ:

“Част от тези хора вече не попадат, включително в това да отговарят на социалните критерии. Неправомерно настанена дъщеря на зам.-кмет на друг район на ГЕРБ беше изведена вече от подобно жилище”.

Опит за саботаж са действията на кмета на район Красно село, заяви Стефан Марков – общински съветник от ГЕРБ-СДС.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар