„Социализъм XXI век“: Подкрепа за ИТН/задкулисие ще е пагубно за БСП

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Подкрепата от Националния съвет за кабинета на ИТН/Николов не само затвърждава партията като носител на статуквото, но и като съучастник в арогантното покушение на сенчести сценаристи срещу основите на демокрацията. Претенцията, че с 10 на сто от гласовете на „суверена“ можеш да налагаш мажоритарна избирателна система, един лев субсидия за партиите и кабинет по свой образ и подобие е ясна формула за антидемократична власт.

 Обявеното от ИТН на практика запазва и дори задълбочава модела ГЕРБ-ДПС – по-нататъшно намаляване на 10-процентния корпоративен данък, този път през стартъп-фирми; политика на нулев бюджетен дефицит в разрез с изискванията за решителни антикризисни политики /къде е тук БСП – позицията за алтернативен бюджет?/; в най-добрия случай половинчати послания по отношение на икономиката, здравеопазването, образованието…

Всичко това – на фона на драстичното нарастване на всички сметки, на цените на продуктите от малката потребителска кошница, наред с намерението за ново пренаписване на Плана за възстановяване /България остана единствена с невнесен план, освен Нидерландия, която може да си го позволи за разлика от нас, докато други държави вече получават първите суми/! Процеси, които обещават само след месец-два неминуемо да ескалират до точката на кризисно кипене!

С поредния си акт на безропотно подчинение на диктата на ръководството, този Национален съвет превръща БСП в пряк съучастник със своя двойна отговорност за реализацията на този циничен поход на ИТН/задкулисие срещу жизнените интереси на хората и срещу устоите на демократичната, правова и социална държава! Решението обрича партията на окончателен срив на и остатъка доверие към БСП като носител на лявото!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар