Социалната мрежа Reddit вече струва 6 милиарда долара

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Социалната мрежа Редит (Reddit) потвърди днес, че стойността й вече е 6 милиарда долара, след като е набрала от пазара 250 милиона долара, предаде Франс прес. Част от мрежата е популярният форум WallStreetBets, който се оказа в центъра на сътресенията на американските фондови борси в началото на годината.

“Решихме, че сега е подходящият момент, за да направим стратегически инвестиции, най-вече във видеоклипове, реклама, продукти за клиентите и разширяване към международните пазари”, се посочва в публикация в блог на компанията.


След „ГеймСтоп”, дребните инвеститори в Reddit атакуват и цената на среброто

Според редица американски медии това набиране на средства е повишило пазарната капитализация на компанията до 6 милиарда долара, както потвърди и самата социална мрежа пред АФП.

През декември Редит придоби платформата за видео споделяне Дабсмеш (Dubsmash), която е конкурент на ТикТок (TikTok), без да уточни стойността на сделката.

Борсови играчи, общуващи във форума WallStreetBets, който има близо 9 милиона членове, предизвикаха паника на нюйоркската борса в края на януари, инвестирайки мащабно в акции на компании в лошо финансово състояние, най-вече магазините за видеоигри ГеймСтоп (GameStop).

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар