Социолог: Румен Радев е по средата между властта и опозицията – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Социолог: Румен Радев е по средата между властта и опозицията

Президентство на Р България

Очаквано беше президентът да наложи вето. По този начин той заявява позицията си такава, каквато е следвал винаги. Тя е по-умерена от тази на правителството по отношение на изпращането на оръжия на Украйна. Това каза в предаването “Денят на живо” по Нова Нюз социологът Светлин Тачев по повод решението на Румен Радев да наложи вето върху изпращането на БТР-и в помощ на Украйна.

От друга страна правителството показа, че това което ги държи заедно, е солидарността с Украйна и със западните партньори и по никакъв начин няма да позволят на президента да ги спъне, добави Тачев.

По отношение на Украйна разделението се вижда ясно. От едната страна имаме правителство, подкрепяно от “Продължаваме промяната – Демократична България”, ГЕРБ – СДС и ДПС, които обявиха твърда прозападна позиция, а от другата страна имаме ясна опозиция в лицето на “Възраждане” и на БСП. При БСП и “Възраждане” има нюанси, заяви политическият анализатор.

По средата има едно празно пространство, има вакуум – там се опитва да се позиционира Радев. Той е една по-мека, по-умерена версия на “Възраждане”, посочи Светлин Тачев.

Това в известна степен плаши лидера на “Възраждане”. В това лявопатриотично пространство започнаха да се появяват различни играчи. За този електорат се бори и “Възраждане”. На това поле имаме много играчи и не е ясно дали те ще започнат да се обединяват помежду си или ще се конкурират, коментира Тачев.

По думите му в ДПС също се случват интересни процеси.

Според него, въпреки скандалите в управляващото мнозинство, по нищо не изглежда, че правителството може да падне скоро.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар