Соцът печели в Молдова, падащата власт пробутва на бг олигарх банка

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проруската Социалистическа партия спечели най-много гласове на парламентарния вот в Молдова, предаде Свободна Европа.

Червените са спечелили 31.4 процента от гласовете.

На второ място е АCUM с 26 процента, а досега управлявалата Демократическа партия е едва трета. Най-вероятно обаче, поради липсата на особени изгледи за коалиция, ще има още един вот. В мътните води досегашната власт се пробутва на България банка.

Само напомняме, че шефът на БНБ Радев беше шеф на мисия в Молдова на МВФ и не обича да говори по въпроса с финансовата катастрофа и фалитите на банки там при неговия надзор.

Какво се случва сега? Вячеслав Платон, осъден за финансови измами, чрез своите адвокати предаде съобщение, което беше публикувано от негово име в социалната мрежа.

В обръщението си Платон разказа за причината за напускането на бившия шеф на Националната банка на Молдова Серджиу Чокля и за неотдавнашната сделка за покупка на Moldindconbank, втора по големина в страната, от българската компания Доверие на фармаолигарха Огнян Донев.

Според него зад бг ходинга, купил мажоритарния пакет в Молдиндконбанк, стоял лидерът на Демократическата партия – олигархът Влад Плахотнюк.

Ако се вярва на Платон активите са продадени, тъй като властите подготвят нова банкова измама. „Чокля не се съгласи да даде разрешение  на митичните българи за покупката на Молдиндонбанк. Тук не е нужно да си особен умен, за да разбереш, че зад ушите на българите се крият тези на Плахотнюк.

Първоначално Чокля отказва  да продаде на бг инвеститорите Викториябанк, а след това и към Агробанк. След което категорично отказва да подпише и за Молдиндонбанк. И търпението на олигарха Влад Плахотнюк приключва. Светкавично на мястото на Чокля се намира къде по-сговорчиво момче”, се казва в публикацията, в която се оказва, че има и българска следа.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар