Спецакция на сектор

Спецакция на сектор “Кобра” и 5-о РУ удари лаборатория за производство на хашиш в Софийско (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хашиш на стойност над 25 хиляди лева иззеха при акция в София служители на Пето Районно управление и сектор “Кобра” към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), съобщиха от МВР. Разкрита е лаборатория за производство на дрогата, става известно още от съобщението.

Акцията се е състояла около половин час преди полунощ вчера, между елинпелинските села Мирково и Байлово. Полицейските екипи са спрели за проверка лек автомобил, управляван от криминално проявен 39-годишен столичанин. При претърсване на превозното средство са намерени около 700 грама хашиш, допълват от МВР. Водачът на колата е с положителен тест за употреба на наркотични вещества.

Същата нощ са били обискирани и шест наблюдавани адреса в и около София, както и на територията на Сливен. На един от тях, обитаван от задържания 39-годишен мъж, криминалистите са открили стая, оборудвана като лаборатория за производство на хашиш. Иззети са различни пакети, машини и уреди за производство на дрогата. Конфискуваният хашиш е 2,5 кг, чиято стойност според експерти възлиза на над 25 хил. лева.


Снимка: СДВР

На задържания е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок до 72 часа, сочи съобщението.


Снимка: СДВР

Увеличение на образуваните досъдебни производства, свързани с наркотици и нелегална миграция през май в сравнение с април т.г., отчита анализът на Специализираното междуведомствено звено между прокуратурата и МВР за подпомагане на разследването на този род престъпления, съобщиха от прокуратурата на 17 юни.

Делата за наркотици са 942 в сравнение със 771 през април, а тези за нелегална миграция са 200 в сравнение с 153 през предходния месец. От звеното отчитат ръст и при задържаните за производство, преработване, придобиване, държане и разпространение на наркотици през май – броят им е 1092 души, което е с 217 повече в сравнение с предходния месец април. Също така са разкрити 16 лаборатории за производство и отглеждане на наркотични вещества, докато през април броят им е осем.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар