Спецакция по бензиностанциите в София

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Акция на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), съвместно с Агенция „Митници“, НАП и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) е била осъществена вчера на територията на София и областта, съобщиха от Приходната агенция.

Какви са цените на горивата в бензиностанциите в страната

Проверките били насочени към неутрализиране на разпространяването на недоброкачествени петролни продукти в търговската мрежа, както и за нарушения на митническото и данъчно законодателство при продажбата на горива в бензиностанции. 

Eкипи проверявали произхода и качеството на течните горива, изправността на касовите апарати и измервателните уреди, тяхната свързаност в реално време към органите по приходите, спазване на разрешителните режими, касаещи продажбата на продукти от нефтен произход, както и осъществяваната търговска дейност на инспектираните обекти.

В резултат от извършените проверки били издадени конкретни предписания, свързани с дейността на обектите, съставени били и актове за извършени административни нарушения – липса на пломби по измервателните уреди и съответни реквизити по техническите средства, функциониращи в търговските обекти.

Предстои да бъде изготвен химически анализ на иззетите проби от разпространяваното гориво, относно съответствие с изискванията за качество на течните горива. За отклонение от предвидените норми, наложената глоба може да достигне до 50 хиляди лева.

ГДНП продължава работата по случая, планират се системни аналогични проверки.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар