Специализираната полицейска операция е осъществена от служители на ГДБОП – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Специализираната полицейска операция е осъществена от служители на ГДБОП на територията на Русе и в страната. В рамките на предприетите действия е арестуван 44-годишен русенец.

При предприетото разследване е установено, че от началото на януари 2023 г. мъжът се е занимавал с преправяне на пневматични оръжия, като подобрявал точността и увеличавал мощността и далекобойността им.

Чрез куриерска фирма той доставял стоката на ползватели в цялата страна, а печалбата от това прикривал чрез финансови операции на името на трети лица.

Извършени са претърсвания и изземвания на два адреса и автомобил в Русе, както и на други адреси в страната. В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи – фактури, сертификати и други.

Иззето е оборудване за преработка на оръжията – компресор и бутилка за сгъстен въздух, два скоростомер-хронографа със заглушители, около 2000 специализирани пружини, компютър със софтуер за настройка мощността на оръжията, струг и стойка с бормашина, както и 33 000 лева и 1100 евро.

В качеството на свидетели са призовани и разпитани притежатели на преправени пневматични оръжия.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура – Русе.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар