Специализираният съд наложи мярка “задържане под стража” на Цветелин Цветанов

България, Криминално, Съдебни
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Късно снощи специализираният съд наложи най-тежката мярка за неотклонение – “задържане под стража” на директора на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов и още четирима от обвиняемите.

Цветанов беше задържан за корупция при акцията в “Автомобилна администрация” и е сочен за ръководител на престъпната група. В ареста остават и Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов и Тихомир Вълчев. На двама от задържаните – Цветелина Дойчинова и Иван Иванов е постановена мярка “домашен арест”.

Заседанието на Специализирания съд продължи повече от 5 часа. Стана ясно, че групата е разследвана от януари 2015-та до края на март 2016-та година. Прокуратурата представи 27 тома явни доказателства и пет тома засекретени материали – свидетелски показания, СРС-та и протоколи за претърсвания и вземания. Според свидетели ръководители на областни дирекции и служители на ДАИ са получавали нареждания да не извършват проверки на определени фирми, срещу т. нар. “такса спокойствие”. Личният шофьор на Цветелин Цветанов също е свидетелствал, че работодателят му в вземал подкупи, за да осигури шофьорски книжки категория C, без да бъде полаган изпит. От домовете на обвиняемите са иззети общо 800 хиляди лева. Според защитниците им има разминаване между обвиненията на Прокуратурата и свидетелските показания, с които те се запознаха преди заседанието. Съдът обаче прецени, че на този етап на разследването е достатъчно, за да бъдат представени и минимални доказателства.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар