Специалисти от НАСА: Може да сме сами във Вселената

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мисия на НАСА показа, че галактиките са по-малко, отколкото мислеха специалистите досега, което създава възможност човечеството да е само във Вселената, съобщи Фокс нюз.


Учени: В галактиката ни има поне 36 извънземни цивилизации

Мисията “Нови хоризонти”, която направи първите снимки отблизо на Плутон, осигури достатъчно данни, за да могат специалистите да определят, че галактиките вероятно са стотици милиони, а не два трилиона, както мислеха досега.

Просто не виждаме светлина от 2 трилиона галактики“, заяви ръководителят на изследването Марк Постман.

Предишната концепция за 2 трилиона галактики беше изработена по данни от телескопа “Хъбъл”. Учени използваха математически модел, за да определят, че 90 процента от галактиките във Вселената са отвъд капацитета на “Хъбъл” да регистрира видима светлина.

Сондата “Нови хоризонти” е на път към междузвездното пространство, подобно на “Вояджър” преди нея. Фактът, че е близо до края на Слънчевата система й дава възможност са вижда околното небе 10 пъти по-тъмно, отколкото от мястото на “Хъбъл”.

Този вид измервания са изключително трудни. Много хора са се опитвали да го направят. “Нови хоризонти” ни даде място за наблюдение, за да можем да измерим космическият оптичен фон по-добре от когато и да е досега“, обясни съавторът на изследването Тод Лауер.

Космическият телескоп на НАСА “Джеймс Уеб” може да помогне на специалистите да научат повече, но изстрелването му беше отложено за пореден път заради пандемията от Ковид-19.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар