Спецов за заловения на

Спецов за заловения на “Капитан Андреево” 400 кг хероин: Сериозен удар срещу наркотрафика

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов определи като изключително сериозен удар по наркотрафика, заловените от служителите на Агенция “Митници” над 402 кг. хероин на “Капитан Андреево”. В разкриването на наркотика са участвали и представители на НАП и МВР, като действията са в рамките на специализирания план за засилен контрол на граничните пунктове чрез съвместни екипи от полицаи, данъчни и митнически инспектори, посочиха от приходната агенция.

На 17 април на митническия пункт на “Капитан Андреево” е спрян ТИР с турска регистрация, пътуващ от Иран към страна в ЕС. По метода на “анализ на риска” камионът преминал през рентген, при който митническите инспектори установили различни плътности в превозваните 156 матрака. Това усъмнило служителите на Агенция “Митници” и при по-детайлната проверка на матраците били открити 618 пакета, съдържащи бежов цвят, които при полевия тест реагирали на хероин. Общата стойност на заловената дрога е 16 727 377 лв.

“Поздравявам колегите от Агенция “Митници” и служителите от МВР и НАП, участвали в разкриването на това голямо количество наркотик. Всички те показаха колко е важно да се работи в екип с една обща цел – по-сигурни граници на ЕС”, каза Спецов, цитиран от пресцентъра на агенцията, която оглавява. 

Той изрази увереност, че ще продължат да работя “така добре заедно и в бъдеще”, като се ангажира да са безкомпромисни срещу опитите за нарушаването на законите.

Подробностите за акцията бяха съобщение на пресконференция, в която участваха вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, вътрешният министър Калин Стоянов, директорът на Агенция “Митници” Георги Димов и Иван Стоянов – окръжен прокурор на Хасково.

По думите на Георги Димов в момента се прави анализ на случая, като ще бъдат взети още по-сериозни мерки за затягане на контрола на границата с цел противодействие на трафика и контрабандата на акцизни стоки.

“Този резултат е следствие на засиленото взаимодействие между четирите служби от Министерство на финансите и Министерство на външните работи – Агенция “Митници”, НАП, ГДБОП и ГД “Гранична полиция”. Целият капацитет на българските институции ще бъде използван, за да бъдат защитени интересите на българските граждани. Уверена съм, че скоро България ще е пълноправен член на шенгенското пространство”, заяви още Людмила Петкова, която също поздрави служителите за свършената отлична работа.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар