Спецпрокуратурата се похвали с осъдена за наркотици баба на 78 години

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
78-годишна баба и внукът й, обвинени за участие в група за наркоразпространение в столичния жк “Люлин”, са били признати за виновни на първа инстанция. Това се похвалиха от специализираната прокуратура. За възрастната жена е определена едногодишна условна присъда. Внукът е осъден като ръководител на групата на 4 години затвор. Той вече е приведен в Софийския затвор, след като съдът не измени мярката му за неотклонение “Задържане под стража“.
Ако присъдата му бъде потвърдена от горните инстанции, той ще трябва да остане зад решетките общо 6 години. Ще изтърпи ефективно и 2-годишна предходна условна присъда за разпространение на наркотици, след като в рамките на изпитателния срок извършил ново престъпление, обясняват от спецпрокуратурата.
В затвора вече са и другите двама подсъдими по делото. Още преди внасянето на обвинителния акт в съда през април, те са се признали за виновни и са поискали споразумение с прокуратурата за 3-годишни присъди. Бабата е най-възрастната жена, привличана до момента към наказателна отговорност за наркоразпространение, обясняват от прокуратурата. Тя сама разфасовала марихуана на дози, когато внукът й отсъствал, и я продавала в дома си на клиенти след уговорка по телефона.
При неутрализиране на групата, малко преди разследващите да влязат в жилището й, от прозореца на обитаваната от нея стая бил изхвърлен плик с близо четвърт килограм марихуана. Жената опитала да се освободи от друго количество в тоалетната. Тя е осъдена условно заради възрастта и чистото си съдебно минало, обясняват от държавното обвинение.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар