Спецпрокуратурата удари МВР! Саботира акциите на ГДБОП срещу най-опасните бандити. Те вилнеят безнаказано. Жертвите треперят

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Безпрецедентен удар срещу МВР! Специализираната прокуратура съботира тотално акциите на ГДБОП срещу най-опасните престъпници в държавата. Наблюдаващи прокурори отказват да се правят арести, претърсвания и изземвания по досъдебни производства срещу организирани престъпни групи с два основни аргумента: „Шефовете не дават“ и „Много сме ангажирани“.

За първи път сме свидетели на подобна абсурдна изолация от страна на прокуратурата към служба на МВР. Тази тема в момента е най-коментираната във вътрешното ведомство, научи Фрог нюз от свои източници в службите. За невиждания удар на прокуратурата срещу МВР е информирано и служебното правителство.

 

Според източниците ни саботажът станал осезаем преди около месец. Но само за последните две седмици са стопирани пет мащабни спецакции срещу наркогрупи, банди за рекет, фалшификации, финансови престъпления и изнудване. Куриозното е, че това ставало по един и същи модел.

 

„Всичко около подготовката за предстоящите арести и акцията върви напълно гладко между службата и наблюдаващия прокурор от спецпрокуратурата. Прави се план, оформят се нужните документи. Ден преди планираното задържане, въпросният прокурор се обажда и казва, че няма да се прави реализация“, допълниха те. Уточниха, че по-голямата част от държавните обвинители реално с хъс и желание си вършели работата по въпросните дела, които датират от последните четири години, включително и настоящата.  „Имаме усещането, че и на тях им е неудобно да ни кажат аргументите, с които се стопира цялата работа и то на финалната права“, допълниха ченгета.

 

Оказва се, че така се дава възможност на престъпниците да продължат безпрепятствено незаконната си дейност. Саботажът дори и стигнал до там, че се отказват действия, свързани с дело по договор за международна помощ. В най-ужасна ситуация се намират в момента жертвите на бандитите, осмелили се да сигнализират за престъпленията им. „Те не могат да повярват, че държавата абдикира от борбата с престъпните банди и ги оставя сами да се справят“, възмутиха се източниците ни.

 

Допълниха, че не малка част от тях имат реални основания да се страхуват за живота си и този на близките им. „От думите на прокурорите излиза, че съпротивата идва от най-високо място. Изглежда, че искат да свършат своята работа, но са с вързани ръце. Факт е, че така се осуетява разкриване на престъпление, което според чл. 288 от НК се счита за престъпление“, заключиха те.

 

Източниците ни съобщиха и имената на прокурорите, които са водили въпросните досъдебни производства. Това са: Милко Първанов, Детелина Ганчева, Евгения Деянова, Камен Господинов, Венцислав Фердинандов, Йордан Грамов, Ивета Маркович, Банков, Галин Георгиев, Мария Макрелова, Маргарита Николова, Светлозар Костов,  Виолета Марчева, Петър Белчев, Иван Първанов, Калин Стоилов, Ралица Мравкова, Георги Обидимски.

 

Припомняме ви, че шеф на спецпрокуратурата е Валентина Маджарова. Наскоро тя направи опит да оригиналничи пред медиите като заяви: „Ако се има предвид свършеното по телефонните измами, действията срещу организираната престъпност, спецпрокуратурата е бухалка. Да, мафия сме. Мафия сме, защото внесохме светлина в мрака“. Маджарова и била прокурор в районна прокуратура в Средец.

 

Екип на Фрог нюз

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар