Спешно дават пари за ремонт на УМБАЛ „Александровска“, за да няма протести

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
До 300 хил. лева за ремонт на Клиниката по алергология на УМБАЛ „Александровска“ и до 500 хил. лв. за ремонт на Клиниката по хематология. Това са средствтата, които държавата ще даде за подобряване на битовите условия в лечебното заведение.

Това съобщи на брифинг в Министерството на здравеопазването зам.-министър Жени Начева, съобщава  БГНЕС.

По-рано днес служители на болницата се заканиха да излязат на протест, в случай че условията им за работа не бъдат подобрени.

 

“Потресаващото неглижиране от страна на принципала, на условията на труд, на условията за лечение на пациентите, на условията за обучение на студентите в една от най-големите държавни университетски болници, в сърцето на България – столицата ни, принуждава работещите, подкрепени от пациенти и студенти, да предприемат крайни действия – започване на ежедневни протестни действия, в това число и гражданско неподчинение”, обявиха служителите в болницата тази сутрин.

 

Попитана как си обяснява готвения протест, Начева заяви, че всеки има право до избере как да изрази своята позиция.

 

„Тези средства ще бъдат дадени тази година на болницата, за тях са водени дълги разговори. Документацията по отпускането им е подготвена, така че трябва да стартират необходимите обществени поръчки в лечебното заведение“, заяви Начева и добави, че не е проблем осигуряването на паричния трансфер, а подготовката на поръчките. Тя поясни, че болницата максимално бързо е предприела необходимите действия. В началото ще бъде извършен ремонт на Клиниката по алергология, където таванът се срути. Начева благодари на медиците, които са прехвърлили пациентите на друго място.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар