Спипа го! 79-годишната Мика Зайкова вкарва Борисов в затвора

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-възрастният депутат в настоящия парламент има огромен шанс да прати Бойко Борисов зад решетките. Мика Зайкова, която е висш експерт по финансовите въпроси, е намерила много несъответствия от парично естество.

„Само за първото тримесечие от годината има дефицит от 1 млрд, и 650 млн. лв. Ананиев твърди, че фискалният резерв е 7,9 млрд. лв. Това са авансовите плащания от ЕС. Те обаче са ги спрели много отдавна. В много държавни предприятия служителите не получават заплати от месеци, за да може да има нещо във фискалния резерв“ – разкрива Мика Зайкова, пише Frognews.bg

По думите й излиза, че фискалният резерв е ограбен от управляващите, а за да го възстановят за пред следващото правителство, са спрели заплати на държавни служители.

Мика Зайкова се разправя жестоко с Борисов и Ананиев

Г-жа Зайкова е решена да разследва случая докрай. Тя е убедена, че ще се натъкне на много нередности, за които ще трябва да се отговаря в съда.

Финансовият министър Кирил Ананиев е първият, който ще отговаря пред съда за намалелия фискален резерв. Освен него обаче и Бойко Борисов може да си изпати жестоко, защото в това правителство никой не правеше нещо без да го съгласува с премиера.

Бившият министър на финансите Владислав Горанов също може да попадне в полезрението на закона, ако бъде доказана връзка между него и финансовите липси.

Мика Зайкова е решена да изясни истината и да се разбере какво се е случило с фискалния резерв. Дори това да значи затвор за нейни колеги.

Припомняме, че подобни измами не са чужди на Бойко Борисов. Той бе уличен, макар и неофициално, в рекет срещу Васил Божков.

„Голямото ми притеснение е да не стане като при Симеон Дянков, който национализира резерва на Здравната каса и после не го върна.“ – споделя Зайкова в интервю за Кмета.бг.

79-годишната пенсионерка от „Има такъв народ“ не се страхува да разкрие всички финансови престъпления в държавата при управлението на Бойко Борисов и дори да го прати зад решетките.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар