Спират безплатните почивки на учениците заради пандемията

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поради влошаващата се епидемична обстановка в страната и особено в морските ни курорти, Министерството на образованието и науката /МОН/ спира приемането на заявки за участие в Националната програма “Отново заедно”. Това съобщи пресцентърът на МОН.

По програмата с 15 млн. лв. от държавния бюджет за подпомагане на туризма се финансират летните почивки на 30 000 ученици и придружаващи ги педагогически специалисти.

Към 8 август т.г. са одобрени пътуванията на повече от 23 000 деца и преподаватели. Ще бъдат обработени всички заявки, постъпили до 16 август т.г., включително. Ако отговарят на условията, те също ще получат финансиране.

За следващите седмици вече е планирана почивката на повече от 2500 ученици. Във връзка с това МОН се обърна към Министерството на здравеопазването за указания за безопасно организиране на лагерите с оглед на повишената опасност от зараза. Целта е пътуванията да се осъществят при възможно най-малък риск за здравето на децата, на техните ръководители и семейства, информират от МОН.

През последните дни зачестиха случаите на заразени с коронавирус ученици след лагери по програма “Отново заедно” на МОН.

Около 30 ученици от 2 пловдивски училища са се върнали от лагер в Приморско по програмата на МОН със симптоми на КОВИД-19.

“Става дума за ученици в гимназиална възраст – от 15 до 18 години”, съобщи пред Радио Пловдив началникът на Регионалното управление по образованието в Пловдив Антоанета Пакова.

Четири деца  на възраст между 12 и 15 г. от Елхово също са с коронавирус след лагер в Шкорпиловци.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар