Спират почти всички влакове в Англия

Спират почти всички влакове в Англия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Във Великобритания машинистите на влакове, членове на синдиката Aslef, започват поредица от стачки в дългогодишния спор за заплащането и извънредния труд.

Вчера членовете на синдиката RMT на железопътните работници, който включва персонала по влаковете и гарите, сложи край на стачките като прие предложението на работодателите за увеличение на заплащането след компромисна сделка.

Бирмингам банкрутира. И далеч няма да е последен

От Aslef обаче не са водили разговори с представители на индустрията или министри от пролетта, когато синдикатът отхвърли предложението за 8-процентно увеличение на заплащането.

Планирани са девет стачни дни до края на годината като се започне от тази събота.

И Нотингам банкрутира

Стачките ще засегнат движението на почти всички влакове в Англия и някои услуги до Шотландия и Уелс. Генералният секретар на Aslef Мик Уилън заяви, че „машинистите стачкуват отново не за да създават неудобство на пътниците, а за да изразят отвращението си от неотстъпчивостта на това правителство и недобросъвестността, проявена от частните компании, които ги наемат“.

Министърът на транспорта Марк Харпър заяви обаче, че синдикатът продължава да не позволява на членовете си да имат дума по направено предложение, което би увеличило средните заплати на машинистите от 60 000 на 65 0000 паунда годишно за 35-часова работна седмица и че Aslef трябва да последва примера на RMT.

Източник: БНР


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар