спира достъпа им до чипове от Intel

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В последните си дни на власт американският президент Доналд Тръмп предприе може би последния си удар срещу Huawei, която през последната година и половина е подложена на различни атаки заради обвинения във връзки с китайското правителство и че представлява заплаха за националната сигурност на Щатите. Сега САЩ са информирали няколко компании, сред които Intel, че им отнемат лиценза за работа с Huawei, съобщи Reuters през уикенда. 

Отнет е не само лицензът на Intel, който им позволява въпреки санкциите да работят с Huawei и да доставят компоненти за устройствата им, но се предвижда отхвърлянето и на десетки молби за нови такива лицензи, подадени от различни други компании. Много от тях са чакали решението няколко месеца. 

Този ход вероятно е последният за администрацията на Тръмп срещу Huawei, която в никакъв случай не започна търговската война между САЩ и Китай, но със сигурност я ескалира по време на управлението си. 

Новият президент на САЩ, Джо Байдън, встъпва в длъжност в сряда, така че предстои да проследим дали ще има нови решения по въпроса САЩ срещу Китай и по-конкретно ще бъдат ли отслабени мерки срещу Huawei.

Припомням ви, че активната акция срещу Huawei започна през май 2019 г., когато стана ясно, че американски компании не могат да имат бизнес отношения с китайската компания. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар