Списъкът на КТБ много прилича на списъка на Народния съд от 1945 – министри, депутати, съдии… Да го ползваме направо

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
 влогове в КТБ са 50 министри, заместник-министри и съпрузите им, 65 депутати, 184 съдии, 152-ма прокурори, 72-ма следователи, 132-ма директори от ДАНС, НРС и други изпълнителни органи, 150 кметове и заместник-кметове.

Списъкът много прилича на списъка на Народния съд от 1945, в който има сходно съдържание. Само крайната цел е леко различна.

67 депутати, 22-ма министри, 8 съветници в списъка на Народния съд.
Списъците на хората с депозити във фалиралата банка, изнесени от синдиците, показват обвързаностите на всички власти с пирамидата КТБ, но най-силно представена е съдебната власт.

На практика фалиралият трезор на Цветан Василев е съхранявал парите на почти всички хора, от които зависят важните решения.

Синдиците подадоха няколко различни бази с данни. Освен за личните влогове на виповете има втори списък – с фирмите на семействата на същите висши политически представители и магистрати, държали пари в КТБ.
В третата база с данни са близките на тези персони, които са консултирали или работили на трудов договор за банката. Изпълнителна, законодателна и съдебна власт са представени сред клиентите. Да не забравяме и за директорите от ДАНС, службите, държавни комисии, агенции, контролни органи и други институции с тежест.

В топ 30 на най-високите влогове са 13 на министри, заместник-министри и техните жени, 4 на банкери, двама депутати, един евродепутат, двама прокурори, 6 съдии, един областен управител, един член на ръководство на партия.
И на всичкото отгоре администрацията на финансовата институция е съхранявала информация за роднинските отношения и постовете на виповете, както и актуализация, ако са сменили позицията си.

Това стана ясно, след като синдиците на банката оповестиха списъци с имената на хора от висши държавни длъжности и на фирми с кредити и влогове в КТБ, както и консултантски, договори за наем и други безвъзмездни договори на същия кръг с фалиралата институция.

От предоставените файлове излиза, че най-близо до бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев са представителите на съдебната система. На практика те са мнозинство в базата с данни, която банката е събирала.
Близо 2,4 милиона лв. в няколко влога е имал Манол Курдаланов, мъж на Анна Баева-Курдаланова от Софийския градски съд, която по-късно се премества във Върховния касационен съд. През 2013 г. в декларацията си до Сметната палата тя е обявила 100 000 лв. на мъжа си в дялове на дружество “Томбоу България”.

Може би пък е добре направо да се ползва списъкът от КТБ за бъдещия Народен съд…
източник: https://www.tickle-news.com/2019/02/1945.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар