СПОДЕЛЯЙТЕ! Цяла България трябва да чуе този позор на корумпираните, некадърни и цинични милиционери!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов днес зададе въпрос в ефира на Бтв по случая #ГеПиГейт:

“Кой работи? Българските служби за сигурност или журналистите?” Разговорът на гл. редактор на Биволъ Атанас Чобанов проведен на 13.09 (четвъртък) в 18:57 със служител на ГДБОП, който работи по нашия сигнал (подаден още на 11.09), дава отговор на този въпрос.

– …Към някакво село в Радомир изкопали са яма и изгарят папки, в яма. Не знам Вие предприемали ли сте нещо, ще предприемете ли? Ние нямаме оперативни възможности да следим такива неща…
– Разбрах ви… (бопаджията отмества разговора от въпроса от новината за изгарянето на документите към възможностите за среща с Чобанов и Стоянов).

– Тоест, ние сега да си ги следим и да ги снимаме ако може?
– Да, да.
– Вие няма как да се мобилизирате?
– Ми, към този момент няма, сега ще говоря пак, ще се обадя на моя началник, ако нещо каже, защото аз не мога сам да предриема някакви действия.

Фактът е, че от 12 септември на обед ГДБОП е била сезирана по сигнал на Биволъ до Премиера, МВР и Главния прокурор. Лично премиерът Борисов възлага проверка.

От този момент до 13 септември вечерта, повече от 36 часа, не са проведени никакви оперативни действия за пресичане на изнасянето и унищожаването на доказателства за корупция с обществени поръчки и еврофондове. От сградата на Черни Връх 59А спокойно се изнасяха папки, чували с нарязани документи и компютри, товареха се и заминаваха нанякъде. Единствено журналистите от Биволъ се опитвахме да документираме и установим накъде. През това време служителите на БОП-а уреждаха… срещи с нас, а медиите глухо мълчаха за огромния корупционен скандал изнесен в нашата публикация.

Разговорът опровергава и лъжата на Спиридонов, че в ГДБОП не са знаели, че журналисти от Биволъ ще се опитат да документират случващото се на 13 септември вечерта.

Друга лъжа: Спиридонов заявява, че полицаите до последно НЕ ЗНАЕЛИ, че са задържали журналисти, а не престъпници. Абсолютна измишльотина! Директорът на Биволъ Асен Йорданов се обажда на служителя на ГДБОП, който работи по случая в 22.36 на 13.09 и изрично уведомява, че колегите ни са задържани неправомерно, като са им отнети телефоните. Пита защи и по каква причина това е допуснато. Служителят обещава да се обади веднага и да разреши недоразумението, ако има такова, както и да даде допълнителна информация. След това се покрива и не отговаря на последващите обаждания. Колегите не само, че не са освободени, но са държани още 6 часа. Цели 4 часа СЛЕД официалното уведомление към ГДБОП, че са станали обект на полицейски произвол и телефоните им са противозаконно отнети, колегите са принудени да подпишат ЗАПОВЕДИ ЗА АРЕСТ, вместо са бъдат освободени с извинения. Двамата са третирани като престъпници и бандити, когато МВР прекрасно е ЗНАЕЛО кои са хората и за какво са били на това място. Стоянов и Биро са задържани на основание чл.72 ал.1 т.1 от ЗМВР , което значи , че са задържани за извършено престъпление!!! До края на тази позорна акция ГДБОП се криха и отказваха повече да комуникират с нас. Какво е ставало на местопрестъплението през това време и какво е доунищожено – само БОП-аджиите и Спиридонов си знаят 

Всичко това може да се докаже и да се валидира!

И това са повече от основателни доказателства за съучастие в престъпната схема, обект на нашето разследване и умисъл в осуетяване на журналистическо разследване от страна на ГДБОП!

#ОСТАВКА немедлено на Ивайло Спиридонов заради безцеремонните откровени лъжи пред цяла България в ефир и заради действия и бездействия на подчинената му служба, съдействащи активно за покриване на най-голямата разкрита корупционна схема за кражба на обществени пари. Чии интереси защитава той??

Чуйте разговора тук: https://soundcloud.com/bivol/razgovor-s-gdbop-za-gepigeyt

bivol

 

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар