Спомнете си, че не протестирате ЗА НЯКОГО, а ПРОТИВ някого!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много от нас тези дни си задават въпроса “А после какво?” – той има елементарен отговор.

Отговорът знаем всички, защото си задаваме този въпрос всеки ден по няколко пъти.
Ще инвестирам в бизнеса си, а после – какво?!
Ще тегля кредит, а после – какво?!
Ще си плащам осигуровките, а после – какво?!
Ще съм съвестен данъкоплатец, а после – какво?!
Ще ме уволнят, а после – какво?!
Ще завърша, а после – какво?!

Скъпи ми сънародници,
Винаги ще се намери някой, който да излезе отпред и гордо да ни каже “после какво” – изборът дали да го слушаме ще бъде все наш. И това зависи от нас и от него (колкото и разни хора в непрестанни брийфинги и среднощни видео-почерпки да ви казват друго).

“А после какво?” означава, че не виждаме перспектива, което е напълно разбираемо. Ами не виждаме – не само за правителство, ами и за децата, за годините си занапред. Това какво значи – да сме в ступор и да не реагираме?!I Или точно обратното?

Аз съм редовен данъкоплатец, бизнесмен, без никакви задължения към държавата и нейните органи, с редовно заплащани осигуровки и чисти легални доходи. И всеки път се питам “А после какво?” без да съм наясно за отговорите. Пълна несигурност за мен и моите близки в много отношения – образование, здраве, пенсия, инфраструктура, бизнес климат и пр.

Ето я моята причина!
Ето това мен ме кара да протестирам – държавата ми показва, че единственото сигурно е мафията й – тя получава сигурност, подкрепа и легитимация, за които ние плащаме. А ние, гражданите на държавата, сме под въпрос “после какво” поколения наред.

Затова ще протестирам – за да мога да определя заедно с всички вас “ПОСЛЕ КАКВО” – не мафията да го определя, а НИЕ. Отговорността да я поемем ние, че онези от брийфингите и институциите ни показаха, че не могат да я поемат. Ние тогава да я поемем – каквото зависи от нас да си го направим.

Защото – управляващата мафия ЗНАЕ отлично “после какво” – и ни го показва, натрива ни го в носовете. Нагли са! Много са нагли, защото им дадохме думата да отговарят вместо нас! И сега е нормално да си я вземем.

Не очаквам след тези мафиоти да дойде перфектният Лидер, който да ни поведе към светлината, да изкорени корупцията и мафията. Никой не го вярва! Очаквам обаче да покажем красноречиво, че който и да дойде – друго не го очаква освен ритник и вън – ако злоупотребява и ако не защитава народа, който му дава власт. И пак, щом трябва, ще протестираме и ще търсим истината и отговорите!

Та – нормално е да се питате “а после какво”.

Спомнете си, че не протестирате ЗА НЯКОГО, а ПРОТИВ някого! И протестирате, защото нещата толкова са вмирисани, че вече се питаме също “а сега какво” – и отговорът е ясен. И хората излизат, за да го дадат нееднозначно. Колкото и да ги унижават някакви взели се насериозно псевдо-лидери. Колкото и да се опитват да ги разделят по всякакви начини. Колкото и да се опитват да изкарат цял един народ маскари, тулупи, платени лумпени и овчари.

Не забравяйте, че отговорите можем да търсим заедно! И това се случва на всеки протест и всяко едно гласуване за правителство, президент, кмет и пр. Нека заедно намерим отговорите – и е нормално ако те в бъдеще не са адекватни и правилни – да ги търсим отново. Както правим днес. И както ще правим утре.

Иво Илиев, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар