Според Плевнелиев протестите показвали, че още имаме робска психика

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“С тези 9 протеста показваме нещо – че още не сме се освободили от робската си психика, че все очакваме някой друг да ни освобождава”, заяви екс президентът Росен Плевнелиев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според него от времето на Бай Ганьо до наши дни българите успяваме да покажем най-лошото на света.

Все пак Плевнелиев призна, че протестите са в резултат на ниското доверие на гражданите в институциите, което е напълно заслужено.

“Тези протести не са символ на бъдещи политически действия, но ни казват нещо важно – целият политически елит не си е свършил работата през годините”, заяви бившият държавен глава.

Според него втори лифт в Банско трябва отдавна да е построен, защото всички райони в страната имат право да развиват туризма.

“Абсолютна безотговорност е да оставим една трета, и най-бедната част на народа, да не развиват туризъм, заради едно безумно противопоставяне”, каза Плевнелиев.

Според  него някои от ползите от българското председателство на ЕС вече са видими.

“Ние имаме подписан договор за добросъседство с Македония, през изминалата година беше признато българско национално малцинство в Албания. Това са стратегически постижения и аз поздравявам правителството. Ние вече берем плодовете на председателството”, добави той.

Той призова “да покажем най-доброто от себе си, да се мобилизираме, да сложим край на партизанския подход и да сме обединени всички”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар