Спортният министър: Раздадени са неправомерно милиони левове на определени дружества

България, Свят, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“Текат проверки непрекъснато”, заяви пред Нова телевизия министър Кузманов. “Има сключени договори с дружества за около 11,5 млн. лева към края на декември миналата година. При седем от тези договори – титулярът е един и същ. Оказа се, че според подписан анекс към договора, в който плащанията трябва да бъдат поетапно – парите са преведени авансово на 100 процента”, заяви служебният министър на спорта.

 

Кузманов беше категоричен, че проверките във ведомството му ще продължат и не са продиктувани от някакъв реваншизъм. “Седейки на този пост – аз и екипът ми, сме длъжни да бъдем пред обществеността да сме открити, прозрачни и да се спазва законът”, подчерта спортният министър.

“Българският спортен тотализатор работи и няма да спре да работи. След излизането на списъка “Магнитски” беше нормално да погледнем с кой и какви фирми работи министерството. И установихме, че ТОТО-то работи с “Декарт” – фирма на Васил Божков”, заяви Андрей Кузманов.

По думите му, Спортният тотализатор ще продължи да изплаща печалби и прекратяването на дейността му не стои на дневен ред.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар