Спор в ефир заради скандала в СОС: Над 41 000 лв. са получили 5 души по проект, било законно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

41 526 лева е сумата, която е изплатена като възнаграждения на 5 души, между които и кметицата на район “Красно село” Росина Станиславова, за целия период на проекта “Патронажна грижа”. Това заяви самата тя тази сутрин в ефира на БНТ по време на спор с общинския съветник, който съобщи за съмнения за злоупотреби след сигнали. 


Скандал в СОС: Присвоила ли е евросредства кметицата на

Подозрението е, че кметицата е платила на себе си и служители 1/3 от парите за възрастни с COVID-19 – твърдението обаче беше за 104 000 лева. Скандалът се разгоря по време на вчерашното заседание на финансовата комисия на Столичния общински съвет (СОС).

Кметът Росина Станиславова беше гост тази сутрин в “Денят започва” заедно със председателя на ресорната комисия Георги Георгиев, който я обвинява в злоупотреби.

Според Станиславова се прави опит за скандал чрез манипулация. По думите ѝ председателят на финансовата комисия Георги Георгиев, който постави въпроса, е предоставил документи с невярно съдържание. По думите ѝ разходваните средства се контролират от наблюдаващия орган.

“Аз съм ръководител на европейски проект, ако г-н Георгиев разбираше от тази материя, щеше да знае, че ръководителите на проектите имат заложени бюджети за управление, моят управленски екип е от 5 човека. Индикативният брой на потребителите е 230, ние сме обслужили 510 лица, т.е. преизпълнили сме два пъти проекта. Общата стойност на проекта е 365 000 лева, възнаграждението на тези 5 човека на екипа за целия период, в които влизам и аз, е 41 052 лева”, заяви Станиславова, която подчерта, че 2400 лева с осигуровките е иначе нейното брутно възнаграждение като районен кмет.

И допълни, че е предоставила информация след искане на кмета Йорданка Фандъкова.

Кадър от БНТ

Георги Георгиев пък изтъкна, че е получил жалба от гражданин, която е изпратена до кмета на района.

“Получавам жалба от гражданин. Това е началото за моя опит за разследване. Като общински съветник имам право да питам как се изразходват общински пари. При 4 писма аз не получавам отговор, ако бях получил, нямаше сега да ходим по телевизиите”, заяви той.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар