Нинова лъжа

Спрете този партиен произвол, правен нихилизъм и политически волунтаризъм

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

БСП е обявила, че щяла да „задържи“ мандата до петък. От огласените решения на тяхното ръководство се остава с впечатление, че са готови да го „държат“ още и след това. Това е антиконституционен партиен произвол и опит за узурпация на власт. Никой не си е позволявал подобно антиконституционно поведение. Никой! Винаги досега – 1992 г. и 2005 г. – при третия мандат стриктно е спазван 7-дневен срок за представяне кандидат за министър-председател. Защото така повелява конституционният ред – защо конституционният срок за това е 7 дни – виж днешен мой анализ в „Труд“ .

БСП някога се гордееше, че е парламентарна партия, която укрепва конституционализма. Но с този акт се превръща във волунтаристична котерия, която е готова да гази върховенството на Конституцията в името на дребни партийни сметки и политическо оцеляване. Дъно!

Призовавам президента на Републиката, след изтичането на днешния ден, в който следваше БСП да представи кандидат за министър-председател или да върне проучвателния мандат, да прогласи, че мандатът е неуспешен, защото не е изпълнен в изискуемия срок и да придвижи конституционната процедура нататък – указ за  разпускане на Народното събрание и определяне на дата за нови избори в срок от два месеца. Държавата не може да стои нито минута повече в безвремието на един кабинет в оставка, който е лишен от парламентарна подкрепа. Тъкмо поради това, конституционната процедура по чл. 99, както е имал повод изтъкне и Конституционния съд, в тази трета фаза се ускорява, а не са забавя, задържа, протака и бави.

Спрете този партиен произвол, правен нихилизъм и политически волунтаризъм!

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар