Арестуваха 17-годишен - извадил пистолет на майка си в центъра на София

Спречкване между първокласници завърши с бой и стрелба между бащите им

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Спречкване деца в село Костенец завърши със стрелба с газов пистолет във въздуха, удар с оръжието по главата на единия от тях и арест на другия, съобщи БНТ. Това се е случило пред местното училище. По случая се води разследване за заплаха за убийство.

“Той (бащата на другото дете) ме удари с пищова. Попитах го какво става и той, без да се обяснява, изкара пищова, започна да стреля към мене. Аз започнах да се пазя, а той ме настигна и ме удари. Аз тръгнах, той се качи в колата и стреля веднъж нагоре и си тръгна. Аз се обадих на пазача на училището. Той звънна в полицията и тя дойде. Това беше”, обясни Георги Димов.

Срещата била случайна. Засекли се, изпращайки децата на излет.

На тротоара пред училището в с. Костенец двамата бащи са прибегнали до саморазправа с пистолет, за да решат проблем, който е възникнал между синовете им в училище. Сръчкване с химикал в гърба поставило началото на напрежението между двамата първокласници, което после се прехвърлило и към родителите.

“Самият клас е изключително малък – от 14 ученици. Изключително спокоен клас, прекрасни деца. Аз бях уведомена съвсем наскоро, на 15 май от родителя, че едното дете закача другото дете, но не е имало агресивни прояви по отношение на това да са се били самите деца”, категорична е Ангелина Пергелова, директор на училището в с. Костенец.

След стрелбата на децата е предложена психологическа подкрепа.

Директорката на училището твърди, че и двете деца са с добра дисциплина и изрази готвоност да ги премести в различни класове, ако родителите им се съгласят.

“Ама детето въобще се страхува да приближи района на училището”, обясни Камелия, майка на едно от момчетата.

Бащата-стрелец е задържан за 24 часа. Прокуратурата води разследване за закана за убийство, за което извършителят може да получи до 3 години затвор.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар