Спряха незаконен внос на 22 тона черен дроб от Италия

България, Европа, Здравеопазване, Инциденти, Криминално, МВР, Общество
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Месо, черен дробСлужители към Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари – ГДБОП установиха на 21 юли случай на незаконно въвеждане в страната на 22 хиляди килограма замразен черен дроб от Италия, който е трябвало да бъде унищожен по разпореждане на италианските власти.

След сигнал на дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ – МВР, Центърът е осъществил взаимодействие с Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Национална полиция“, ОДМВР-Пловдив и Митница Пловдив. Обявената за международно издирване товарна композиция, с британски регистрационен номер, натоварена със стоката, е открита на паркинг в близост до Митница Пловдив. Установен е и водачът на превозното средство – 56-годишен мъж, с българско и турско гражданство, съобщиха от Агенция „Митници”.

На 22 юли служители на Агенция „Митници“ и Българската агенция за безопасност на храните са предприели административни мерки по изземване и унищожаване на стоката в екарисаж.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Пловдив. /БГНЕС

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар