Срамната клоунада в Народното събрание от вчера не е изключение, а баналност, с която привикваме

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Срамната клоунада в Народното събрание от вчера не е изключение, а баналност, с която привикваме.

Партийният модел в този му вид е абсолютно дискредитиран и изчерпан, системните партии възпроизвеждат мафиотско статукво, играейки си на власт и опозиция.

Ако имаше армия, монархия и остатъци от законност, изходът “1934” би бил единствено възможен.

Няма. Има колония, плутокрация и компрадорство. Държава в минало време, окупирана територия, разпродадена на концесия. Монополи, смачкан среден и дребен бизнес, геноцид над народа по всички фронтове.

Има я секретарката Мария Габриел, която не пуска самолета на Мария Захарова. Комплексарщина и евтин слугинаж.

Има я напълно непредставителната “сглобка”, която променя Конституцията и фундаментите на обществото ни с някакви си 10 – 15% от общата електорална маса под диктовката на чуждо посолство.

Мажоритарно да си избираме депутатите, да решаваме всичко важно на референдуми (така повелява пряката демокрация, напълно смачкана от политическата омерта), да допуснем участие на граждани и граждански сдружения в изборите наравно с партиите – това не е утопия, а друга възможност, встрани от авторитарния вариант “1934”…

Дали е твърде късно и изобщо има ли шанс за нашата клета България?

Длъжни сме да опитаме. Защото, като гледам лидерите на сглобката, мимикрията, гърчовете, лицемерието и лакейщината им, проумявам защо и как сме паднали под турско робство…Накъдето отново сме се запътили, май.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар