Срам ме е, че жена ми взима повече пари от мен

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Случвало ли ви се е понякога да се чувствате толкова малък, че никой да не ви забелязва? Аз се чувствам точно така.

С моята Надя сме колеги от университета. Завършихме една и съща специалност и се оженихме веднага след дипломирането. После тя забременя и си остана вкъщи по майчинство, а аз ходех на работа. Взимах хубава заплата и нямахме никакви финансови проблеми. Докато си беше у дома с детето, Надя реши да запише магистратура и да вземе още една специалност. Аз не бях съгласен. Смятах, че е каприз и ще е излишно даване на пари. Бях убеден и че няма да може да обръща достатъчно внимание на сина ни. Все пак майчинството се дава точно за това, нали – да се грижиш за детето. Тя обаче направи каквото беше решила. Родителите й помогнаха с таксите, а майка й и моята майка поеха грижите за малкия. Така жена ми, освен икономика, завърши и компютърни науки. После си намери работа по специалността от магистратурата и бързо дръпна нагоре.

Няколко години по-късно мен ме съкратиха. Взимах обезщетение от бюрото по труда и обикалях като луд по фирмите, но никой не ме искаше. Поех домакинската работа и умирах от завист и срам, когато в края на месеца жена ми плащаше всичките сметки, включително и джиесема ми, и ми даваше пари да пазарувам. Когато ми ги подаваше, в погледа й четях насмешка и някаква надменност. А веднъж ми каза: „Видя ли, а ти беше против моята магистратура. Благодарение на нея живеем дори без твоята заплата.“ Сякаш ме удари с камшик и нарани мъжкото ми самолюбие.

Слава Богу, това мъчение свърши, защото един колега от университета ме взе във фирмата си. Но сега проблемът ми е друг. Надя взима заплата, за която аз не мога и да мечтая. Отново се чувствам сдъвкан и изплют, ала не мога да направя нищо. Мълча си. Сякаш не съм глава на семейство, а някакво нищожество.
Не търся съвет, нито подкрепа, просто ви благодаря, че прочетохте писмото ми.

Драго

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар