Срещата с мечката: Разказ от първо лице за нападението в гората

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Все още няма разрешение за отстрел на мечката, която вчера нападна жена край Белица, съобщи пред БНТ кметът на града Радослав Ревански. Той добави, че днес и през нощта тя не е засичана в района на нападението.

Пътят към парка за танцуващи мечки вече е отворен, след като вчера заради нападението на мечката участъкът беше с ограничено движение.

Състоянието на нападнатата жена се подобрява.

В интернет от вчера се разпространява петиция срещу искането на кмета от град Белица да се умъртви мечката. До момента в онлайн петицията са се подписали над 5000 души. “В крайна сметка трябва да живеем в хармония с дивата природа, а това е домът на дивите мечки”, каза гледачът в Парка за танцуващи мечки в Белица Калина Вълчинкова.

А ден след инцидента мъжът на ранената Васка отново е за гъби в гората, съобщава bTV. В дома му са майка му и четирите му деца. Разказват, че всеки път, когато ходят за гъби, се делят на групички. Така било и вчера. Всичко станало пред очите на едно от децата, а докато дойдат останалите от групата, мечката била избягла.

Жената, нападната от мечка край Белица, е в добро състояние. Днес медиатор разговаря със семейството. Гъбарите помолили кмета да реши проблема с мечката, а той поискал разрешение за отстрела ѝ.

Горският служител Аки Исмаилчев е имал среща с животното и заяви, че не е изглеждало толкова агресивно. Той обясни, че и да получат разрешително не е сигурно, че мечката може да се отстреля.

Последното разрешително за отстрел на кафява мечка е издадено преди по-малко от месец за мечка в района на ДГС- Славейно. Издават го за втори път, след като миналата година мечокът, който убил десетки животни, не бил открит от ловците.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар