СРЗИ затваря до второ нареждане детската градина, превърнала се в огнище на менингит

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Столичната РЗИ е разпоредила детската градина, превърнала се в огнище на менингит, да бъде затворена до второ нареждане. Това съобщават от СРЗИ. От информацията става ясно, че носителите на бактерията вече са 23-ма.

След получаването на първоначалните данни и оценка на риска, е връчено Предписание за провеждане на незабавни хигиенни и противоепидемични мерки и е издадена Заповед от СРЗИ за затваряне на Детската градина, считано от 01.12.2021 г. и за спиране на дейността до второ нареждане, отбелязват от Здравната инспекция. 

От изследваните в НЦЗПБ контактни деца, техните братя и сестри и персонала от групата, носителство на менингокок в носоглътката е установено при 23 лица. Към момента на изследването те са без здравословни оплаквания и клинична симптоматика, но им е назначена терапия с антибиотик.

Били са предприети съответните противоепидемични мерки – действия по пробонабиране и изследване на контактните деца, техните братя и сестри и персонала на детското заведение, съобщават още от Инспекцията.

Проведени са разговори с общопрактикуващия лекар, лекуващия лекар, националния консултант по инфекциозни болести и е събрана пълната възможна документация – епикризи, изследвания и Протокола с предварителната патологоанатомична макроскопска диагноза. Извършено е епидемиологично проучване и е разпоредена дезинфекция на ДГ №37 „Вълшебство“.

Към момента се чакат резултатите от пробонабиранията на всички деца и персонала на детското заведение, както и окончателната хистология и патоанатомична диагноза на починалото дете.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар